PIKE


(f. 1972), konstnär, utbildad i fri konst på Kungl.konsthögskolan i Stockholm. En av Sveriges första graffitimålare. Grundade under tidigt 1980-tal konstnärsgruppen NSA tillsammans med Ruze och Core. Har varit medlem i ett stort antal konstnärsgrupper, däribland VIM, GVB och HAIR Crew. I slutet av 1900-talet gjorde PIKE de uppmärksammade och stilbildande graffitikonstfilmerna It's So Fresh I Can't Take It, och Best Things In Life For Free tillsammans med Nug. 


KEAR


(f. 1987) konstnär, autodidakt. Började måla i graffiti i början av 2000-talet. Har särskilt blivit känd för sin hybridstil mellan klassisk New York stil och Stockholm old school, med inslag av skräck och sci-fi.

JEKS


(f. 1976), konstnär, autodidakt. Har arbetat med  graffiti i över 30 år. Blev medlem i konstnärsgruppen SBV, 1993. Grundade gruppen CAS tillsammans med Nase i Spanien 1995. Gruppen PBL tillsammans med T-Bag, Stockholm, 1997. Medlem i den tyska konstnärsgruppen THY, sedan 2006 och SUK, Stick Up Kids, sedan 2014.

KISS


(f. 1977), konstnär, autodidakt. Började intressera sig för graffiti 1992. Har främst blivit känd för sina stilistiska bokstäver där figurer och symboler alltid har haft en underordnad roll. Ingår i konstnärsgruppen CAS. Har sedan 2013 deltagit i 40-tal utställningar.

SWET


(f. 1971), konstnär. En av Danmarks främsta konstnärer som arbetar med graffiti. Tydligt, inte minst genom boken ”Book of the Year” i vilken SWET visar 300 extremt välgjorda målningar, som en del av de målningar han gjorde under 2017. SWET söker ständigt den inre rytmen för att sedan uttrycka den på väggen.

Pike
Pike2
Kear 2
Kear
Jeks
44
Kiss2
kiss
Swet 2
Swet

CASTER


(f. 1972). En legend. Debuterade 1984 och sedan dess har Caster ständigt förbättrat och utvecklat sin stil, fylld med energi och attityd. Snabba, ibland närmast motoriskt anlagda rörelser. Caster har målat över hela världen: ”Jag är transatlantisk, skulle man kunna säga”, säger Caster själv, med en blink i ögat. Casters konst är upptagen i en oräknelig mängd böcker och tidskrifter.

Caster
Caster2

ROXES


(f. 1983). Konstnär, bildad i Dalarna. Började intressera sig för bokstäver omkring år 2000. ”Jag fick en gång min stil förklarad för mig: Böjda bokstäver med skarpa svängar, mjuka målningar men ändå hårda, snabba stora och små snirklar med massa swung.” En allmän beskrivning som fångar intimiteten mellan stil och målare. En flytande och snabbt växlande rytm.

Roxes
Roxes2

DEKIS


(f. 1980), konstnär, autodidakt. Debuterade på graffitiscenen i början av 90-talet. Säger om sin egen stil: ”Det känns konstigt att beskriva sin egen stil.” Men utifrån kanske man kan säga att han gått från klarhet till klarhet och oupphörligen tvingar aggressiva linjer till stilistiska bokstäver.

Dekis
Dekis2